Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 14:29 |

Za studente Pravnog fakulteta Zenica praksa u Skupštini ZDK-a

FENA

ZENICA, 29. marta (FENA) - Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, u pratnji nastavnog osoblja i uprave fakulteta, posjetili su Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i upoznali se sa radom ove zakonodavne institucije.

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak, zamjenica predsjedavajućeg Draženka Subašić i sekretar Ibrahim Avdagić upoznali su studente a nadležnostima, organizacijom i radom Skupštine ZDK-a.

U sklopu posjete potpisan je i Memorandum o saradnji između "ELSA Evropskog udruženja studenata prava“, Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kojim se predviđa stručno i praktično usavršavanje studenata Pravnog fakulteta, kao jedan vid studentske prakse u Skupštini, kao najvišem zakonodavnom organu ZDK-a.

-To je prilika da studenti uz teoretski dio mogu da rade praksu, a predviđeno je da periodično tri studenta budu na praksi, da vide nadležnosti i način rada skupštine, kako se postupa sa aktima i kako se arhivira određena građa. To je dobra prilika da studenti već tokom studija ostvare kontakte i u budućnosti otvore sebi mogućnosti za zaposlenje, te da budu spremni u svojim opredjeljenjima kao pravnici - rekao za Fenu dekan Pravnog fakulteta UNZE Enes Bikić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dani Filozofskog fakulteta Zenica povodom 30. godišnjice te ustanove

Počela realizacija projekta Erasmus+ SMEQA kojim koordinira UNZE

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'