Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 13:28 |

Podrška obnovi katoličke crkve na banjalučkom Petrićevcu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 29. marta (FENA) - Za projekt obnove katoličke crkve na Petrićevcu kod Banje Luke u proteklih nekoliko godina osigurano oko 230.000 KM - rečeno je danas na sastanku entitetskog ministra za izbjeglice i raseljena lica Davora Čordaša s gvardijanom banjalučkog franjevačkog samostana Petrićevac fra Dujom Ljevarom i župnim vikarom fra Domagojem Šimićem.

- Značajna sredstva se ulažu i za obnovu i sanaciju ostalih vjerskih objekata na području Banje Luke - istakao je Čordaš i dodao da je to veoma važno za vjernike ovog kraja.

Gvardijan fra Dujo je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se crkva obnavlja, u skladu s planom.

Napomenuo je da sredstva koja u kontinuitetu obezbjeđuje Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a značajno unapređuju dinamiku obnove ovog vjerskog objekta, koji je veoma značajan za sve Hrvate koji žive na prostoru banjalučke regije. 

- U pitanju je veoma kompleksan projekt koji zahtijeva mnogo vremena za realizaciju, a važan je dio uspješnog procesa održivog povratka - saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i savjetnica ministra Marija Rapo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu