Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 14:13 |

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u posjeti Srbiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto, koji borave u višednevnoj radnoj posjeti Republici Srbiji, obišli su Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane Srbije gdje su se sreli s državljanima Bosne i Hercegovine koji su polaznici Vojne akademije, Škole za generalštabno usavršavanje, Škole za komandno - štabno usavršavanje i Visokih studija sigurnosti i odbrane.

- Tokom sastanka sa 29 kadeta i oficira državljana BiH, kojem je prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, članovi naše delegacije govorili su o aktivnostima Zajedničke komisije, o stanju u sektoru odbrane BiH, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj državi - navode iz PS BiH.

Oficiri Vojske Srbije, koji neposredno rade s našim studentima, informirali su članove Zajedničke komisije o programima usavršavanja polaznika navedenih škola, o toku njihovog školovanja i uvjetima za rad.

Ističući da uvjeti za rad i usavršavanje na Univerzitetu odbrane Republike Srbije ispunjavaju visoke standarde, kao i da se školovanje polaznika iz BiH realizuje u okviru postojećih bilateralnih sporazuma Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Srbije, oficiri predavači veoma su se pohvalno izrazili o radu i izvršavanju obaveza polaznika iz BiH koji studiraju u toj visokoškolskoj instituciji.

- Zaključeno je da postoje mogućnosti za dodatno unapređenje bilateralne saradnje u vezi sa školovanjem državljana Bosne i Hercegovine, kao i da Ministarstvo odbrane Srbije u ovom trenutku stvara još bolje uvjete kako za unapređenje nastavnog procesa tako i za smještaj polaznika - ističe se.

Tokom te posjete najavljeno je da će polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane Ministarstva odbrane Srbije uskoro doći u radnu posjetu Bosni i Hercegovini i biti gosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Srbija: Policija obnovila potragu za nestalom djevojčicom u okolici Bora

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom