Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 13:33 |

Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog nove odluke o komunalnim taksama

FENA

ZENICA, 29. marta (FENA) - Na današnjem nastavku prekinute sjednice Gradskog vijeća Zenice od 13. marta, koja je prekinuta zbog napada na vijećničku govornicu za kojom je bio gradonačelnik Fuad Kasumović, predsjedavajući i vijećnici osudili su dešavanja na prekinutoj sjednici i zatražili da se ubuduće tokom rasprave strogo pridržavaju dnevnog reda i poslovnika o radu Vijeća, te da moraju raditi u interesu građana i Grada.

U nastavku rada Gradskog vijeća usvojen je prijedlog nove odluke o komunalnim taksama, kojom su ove takse vraćene na raniji iznos za privatnu zdravstvenu i stomatološku praksu, a predstavnik Kluba vijećnika SDA najavio je da će podnijeti novi zahtjev za dopunu s obzirom da, kako smatraju, takse treba smanjiti i ostalim poslovnim subjektima u cilju uspješnijeg poslovanja i većeg zapošljavanja sugrađana.

Usvojeni su prijedlozi odluka o zakupu poslovnih prostora i o subvencioniranju troškova grijanja za korisnike stalne novčane pomoći s evidencije "Centra za socijalni rad" Zenice.

Na obimnom dnevnom redu su i prijedlozi nekoliko odluka, o organizovanju i funkcionisanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području Grada Zenica, zatim o određivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne stambene površine, o mogućnosti obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama ili dijelovima ulica na području Grada Zenica, te izmjene rješenja o imenovanju stručnih komisija za utvrđivanje prometne vrijednosti nekretnina, kao i rješenja o pretvaranju dijela javne površine u građevinsko zemljište.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Usvojen Budžet Grada Zenica za 2024. godinu, iznosi 112.922.656,02 KM

Gradsko vijeće Zenice usvojilo rebalans budžeta

Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog odluke za dodjelu priznanja za Dan Grada Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'