Sport     | 29.03.2018. 12:30 |

Misimović: Stadion Grbavica će imati teren u rangu Wembleya

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Fudbalski klub Željezničar je danas potpisao ugovor o potpunoj rekonstrukciji glavnog travnjaka na Stadionu Grbavica s kompanijom Hellasod/Greentech.

Ugovor s predstavnicima  grčko-bugarskeo kompanije, jedne od najrespektabilnijih u ovom dijelu Evrope, potpisao je direkotr kluba Mirsad Šiljak. 

Predsjednik Upravnog odbora Senad Misimović na pres-konferenciji je kazao da je FK Željezničar  odlučio da pokrene izgradnju terena koji će biti završen u roku 60 dana, te da će teren biti spreman do prve utakmice u Evropi.

- Ovo je jako važna poruka za sport u Bosni i Hercegovini jer je ovo projekat cjelokupnog sporta u BiH, pa tek onda Željezničara. Novi teren će zadovoljiti sve uvjete da se održavaju i odigravaju utakmice na najvišem nivou. Taj teren nema niko u regiji i mi smo u BiH pioniri s tako kvalitetnom infrastrukturom - kazao je Misimović.

 On je dodao da klub ima operativni i investicioni budžet, te da je neizmjerno zahvalan svim sponzorima.

- Zadovoljstvo mi je konstatirati da izgradnju pomažu i Kanton i Grad i Općina i Klub i NFSBiH. To je jedinstvena prilika da vidimo da imamo sinergiju pristupu. Dobit ćemo teren koji je u rangu Wembleya i u BiH će postojati teren koji je u rangu terena u Engleskoj - kazao je Misimović. 

Projekat zamjene travnjaka koštat će 1.096.149 KM s uključenim PDV-om, dok će s ugradnjom vještačke trave plave boje prema FIFA/UEFA standardima u prostoru oko terena ukupna vrijednost projekta biti cca 1.216.000 KM.

Stadion Grbavica će po završetku radova imati najmodernije sisteme drenaže, grijanja, navodnjavanja i vrhunski prirodni travnjak. 

Planirani početak radova je 21. maj 2018. godine, a maksimalan rok završetka je 60 dana. 

Postojeći teren Stadiona Grbavica postavljen je davne 1976. godine i dotrajalost glavnog terena posebno je došla do izražaja u 2017. godini. Tako je jedan od klupskih prioriteta postao potpuna rekonstrukcija legendarnog travnjaka koji je zubu vremena odlijevao pune 42 godine i na kojem je odigran veliki broj nezaboravnih utakmica.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'