Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 12:11 |

Handžić: Dječak Ismail je dokaz da svi možemo bolje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Na prijedlog predsjednika Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva Vibora Handžića, Komisija za izbor i imenovanje je prihvatila, a Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo je da se nagrada Sarajevska pahuljica dodijeli dječaku Ismailu Zulfiću za ostvarene rezultate na takmičenjima iz oblasti sporta, te samim tim i promociju Sarajeva.

Sarajevska pahuljica je nagrada koja se dodjeljuje redovnim učenicima i studentima s područja grada Sarajeva, kao i pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unapređenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

- Najmanje što možemo učiniti kao institucija Grada Sarajeva je odati priznanje i dodijeliti nagradu ovom vrijednom dječaku. Ismailov uspjeh je još jedan u nizu primjera koji budi motivaciju i nadu da možemo imati zdravo društvo samo ukoliko potičemo prave vrijednosti. Ovo je društvo u kojem su ljudi poput Ismaila najviše marginalizirani a istovremeno daju najbolje rezultate. Oni su dokaz da svi možemo bolje - rekao je Handžić, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.

Ismail Zulfić je šestogodišnji dječak s invaliditetom, rođen bez obje ruke i jednom deformisanom nogom. Član je Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva, koji je jedini plivački klub za osobe s invaliditetom u BiH. U maju prošle godine osvojio je zlatnu medalju u Zagrebu, na 9. Regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu