Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 11:46 |

Vlada SBŽ-a: Novac za nabavku RTG uređaja u Domu zdravlja u Jajcu

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 29. ožujka (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) izdvojila je u četvrtak 25.000 maraka za sufinanciranje nabavke novog RTG aparata u Domu zdravlja Jajce.

Ministar zdravstva Nikola Grubešić kazao je kako je Dom zdravlja u Jajcu ostao bez RTG aparata, odnosno da ga u toj zdravstvenoj ustanovi nema već duže vrijeme.

Dodao je kako se trenutno provodi nabavka te da je ukupna cijena oko 130.000 maraka, s tim da će troškove podijeliti Dom zdravlja, Općina Jajce i Vlada SBŽ-a.

Vlada je danas, među ostalim, usvojila odluku o izdvajanju sredstava Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, za nabavku stomatološke stolice.

Na sjednici je usvojen i zaključak o proceduri kod pokretanja postupka javne nabavke te zaključak o realizaciji plana središnje javne nabave za 2018. godinu, koje je predložio Ured za javne nabavke SBŽ-a.

Tijekom rasprave mogle su se čuti primjedbe kako aktualnim pravilnicima županijska ministarstva nemaju uposlenike koji bi imali obvezu baviti se poslovima javnih nabavki, što stvara probleme u ovom procesu.

- S obzirom na to da se radi o obimnom, složenom i odgovornom poslu, sve je manje državnih službenika koji se žele njime baviti. Naime, Pravilnik nikome ne propisuje tu obvezu - kazao je ministar gospodarstva Sedžad Milanović.

Vlada je, također, na današnjoj sjednici dala suglasnost Ministarstvu financija za Plan novčanih tokova za 2018. godinu.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Festival duhovne poezije i muzike 'Plivske omahe' od 6. do 12. svibnja u Jajcu

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine