Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.03.2018. 19:43 |

Bosna Royal porazom od Lovćena završila ovosezonski nastup u ABA 2 ligi

FENA

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su u Skenderiji poraženi od ekipe Lovćena 1947 iz Cetinja rezultatom 100:85 i na taj način završili nastup u ovoj sezoni regionalne Druge ABA lige.

Ovaj je meč ujedno bio i posljednji u regularnom dijelu sezone, drugog po snazi regionalnog takmičenja, koje Bosna završava na predzadnjem mjestu, pa utakmice protiv Lovćena za Sarajlije nije imala rezultatski značaj. 

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri. U prvom dijelu prve donice gosti su diktirali igru i bili u vodstvu da bi do kraja te četvrtine Bosna uspjela stići i preokrenuti rezultat (27:26).

U nastavku meča mnogo bolja igra gostiju koji na poluvrijeme odlaze s prednošću od 12 poena razlike (55:43).

I treću četvrtinu Lovćen je dobro otvorio te je za nekoliko minuta napravio veću prednost, zahvaljući preciznim šutevima sa distance i greškama u odbrani 'studenata'. Ta dionica završena je rezultatom 64:79.

U četvrtoj četvrtini Bosna pravi seriju od 8:0, a gosti ne uspijevaju tri minuta da daju koš. Međutim Lovćen se konsolidovao i uzvraća serijom 12-0 nakon čega meč mirno privodi kraju u svoju korist.

Najefikasniji u ekipi Bosne bio je Atif Durak sa 20 poena, dok se kod Lovćena istaknuo Draško Albijanić sa 31 košem.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta