Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 19:05 |

Skupština TK sutra o prijedlogu izmjena Zakona o sportu

FENA

TUZLA, 28. marta (FENA) - Skupština Tuzlanskog kantona sutra će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, te o srednjem obrazovanju i odgoju.

Poslanici će se izjašnjavati i o  Odluci o usvajanju Strategije za uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim Planom implementacije u TK, te o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća TK za period od 2018. do 2022. godine.

Na dnevnom redu je o  Izvještaj o radu Pedagoškog zavoda TK za 2017. godinu, te o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2017. godini.

Također, bit će razmatrani  izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite,   o radu Kantonalne direkcije robnih rezervi, kao i  o radu JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona, za prošlu godinu.

Skupština TK razmatrat će i  Informaciju o stanju u oblasti sporta na području ovog kantona za 2017. godinu, kao i o stanju zagađenosti zraka na području TK, te  o problemu odlaska građana sa prostora ovog kantona, sa prijedlogom mjera.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Skupština TK svečanom sjednicom obilježila Dan nezavisnosti BiH

Okončana hitna sjednica Skupštine TK, nije usvojen zaključak o ostavci ministra unutrašnjih poslova

Održana svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana