Ekonomija     | 28.03.2018. 17:20 |

Oko 50 privrednih subjekata na info sesiji 'Challenge to change' projekta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Info dan na kojem je predstavljen 2. poziv za prijavu inovativnih projekata u okviru Challenge to change projekta, a koji je uspostavljen u BiH zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, održan je danas u Sarajevu.

Info danu je prisustvovalo oko 50 privrednih subjekata koji su informisani o uslovima apliciranja, kao i  kriterijima koji trebaju biti ispunjeni. Rok za prijavu inovativnih ideja je 10. april 2018. godine.

Grant sredstva Challenge fonda su dostupna privrednim subjektima iz cijele BIH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 euraR, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50 posto.

Challenge to change projekt (C2C) implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH, saopćeno je iz SERDA-e. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Objavljen poziv za inovativne privredne subjekte u okviru projekta Challenge to Change 3.0

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom