Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 13:41 |

TK: Produženo važenje kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike

FENA

TUZLA, 28. marta (FENA) - Granski kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike u organima državne službe i sudskoj vlasti za Tuzlanski kanton današnjim potpisivanjem Sporazuma između Kantonalne vlade i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH produžen je na dvije godine.

Premijer Vlade TK Jakub Suljkanović iskazao je zadovoljstvo potpisivanjem kolektivnog ugovora za ovu oblast, dodavši da se ovim činom dobilo kvalitetno rješenje, nakon dvomjesečnih pregovora.

Dodao je da se ovaj Sporazum odnosi na osam općina TK, koje su i ranije bile potpisnice ovog granskog kolektivnog ugovora.

Danas je potpisan i aneks ovog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje najniže plaće u ovoj oblasti, koja je ranije iznosila 406 KM, a po ovom ugovoru iznosit će 432 KM.

Suljkanović se zahvalio predstavnicima sindikata i pregovaračkom timu Vlade TK, što su ovaj proces uspješno doveli do kraja.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH Samir Kurtović istaknuo je da današnje potpisivanje kolektivnog ugovora predstavlja nastavak suradnje između Sindikata i Vlade TK. 

Smatra da je to za sindikat značajno  jer je najniža plata namještenika povećana.

Poručio je, da je jako važno da ovaj kolektivni ugovor bude imput kantonalnoj vladi, da donese novi zakon o plaćama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta