Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 12:37 |

Pendeš informirala delegaciju NATO-a o reformskim aktivnostima u MO i OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sastala se danas s delegacijom Glavnog štaba NATO-a iz Brisela, koju predvode Paul Savereux i Rok Kosirnik.

Delegacija NATO štaba iz Brisela je u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH s ciljem diskusije i razgovora o implementaciji Partnerskih ciljeva saradnje BiH-NATO.

Tokom sastanka istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom partnerskih ciljeva saradnje BiH i NATO-a i ostvarenim napretkom u svim oblastima koje su bile predmet razgovora i analize na jučerašnjem sastanku delegacije NATO-a s rukovodiocima organizacionih cjelina i nosiocima partnerskih ciljeva iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Pendeš je Savereuxa i Kosirnika upoznala i s trenutnim reformskim aktivnostima u MO i OSBiH, te napretku u procesu knjiženja perspektivne vojne imovine kao Talinskog uslova za aktivaciju MAP-a.

Gosti iz Odjela za odbrambenu saradnju i planiranje NATO štaba iz Brisela su ocijenili da je postignut kvalitetan napredak u implementaciji partnerskih ciljeva, što pokazuje i činjenica da je određen broj partnerskih ciljeva uspješno realiziran i zatvoren, te da će se u narednom periodu raditi na usaglašavanju za otvaranje novih partnerskih ciljeva koji će jačati odbrambene i sigurnosne sposobnosti OSBiH i koji će razvijati interoperabilne i spremne snage za učešće u operacijama podrške miru, obuci i vježbama.

Sastanku, koji je održan u Domu OSBiH u Sarajevu, prisustvovali su i načelnik ZŠ OSBiH generalmajor Senad Mašović i zamjenik načelnika ZŠ za operacije brigadni general Ivica Jerkić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo