Ekonomija     | 28.03.2018. 08:35 |

Danas predstavljanje drugog poziva u okviru Challenge to change projekta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) danas u Sarajevu organizira info dan na kojem će biti predstavljen 2. poziv za prijavu inovativnih projekata u okviru Challenge to change projekta koji je uspostavljen u BiH zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida/Ambasade Švedske u BiH.

Grant sredstva Challenge fonda su dostupna privrednim subjektima iz cijele BiH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50 posto.

Challenge to change projekt (C2C) implementiraju SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS, a partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH, saopćeno je iz SERDA-e.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Objavljen poziv za inovativne privredne subjekte u okviru projekta Challenge to Change 3.0

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'