Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.03.2018. 19:41 |

Tanzanijac Ulimwengu napustio Tušanj

FENA

TUZLA, 27. marta (FENA) – Tanzanijski nogometaš Thomas Ulimwengu (24) napustio je treninge Slobode bez da je odigrao ijednu utakmicu za ekipu s Tušnja.

Ulimwengu, koji je na Tušnju ostao na prijedlog trenera Slavka Petrovića, dugo je čekao na dokumentaciju potrebnu da bi ga registrirali. Na kraju mu je čekanje dosadilo i otputovao je iz Tuzle.

- Problem je bila viza i da bi je dobio morao bi otputovati u London ili Kairo. Istina, on je došao iz Švedske, ali ti „papiri“ uskoro ističu i pitanje je da li bi dobio svu potrebnu dokumentaciju do kraja ovog prvenstva – izjavio je za Fenu direktor Slobode Zdenko Jurić.

Sloboda je danas, poslije dugo vremena, trenirala na pomoćnom terenu u normalnim uslovima. Svi igrači su na raspolaganju osim Todorovića i Muminovića, koji su u Lihtenštajnu igrali za U-21  reprezentaciju, te Smajića koji je nastupao za U-19 selekciju BiH.

- Trenutno nam je glavni cilj pobijediti Čelik u narednom kolu, jer s tom utakmicom rješavamo mnoge probleme u Ligi za opstanak. U tom slučaju neke bismo igrače mogli odmoriti i čuvati za polufinale Kupa BiH. S malo sreće prilikom žrijebanja mogli bismo doći u finale i pokušati osvojiti taj trofej – kaže za Fenu trener Petrović.

Već u četvrtak na treningu bi mogao imati i sve reprezentativce i tako s više spokoja očekivati duel sa Zeničanima, koji se igra u subotu od 15.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana