Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.03.2018. 19:13 |

Košarkašice Jedinstva Piemonte sutra dočekuju ekipu Livna

FENA

TUZLA, 27. marta (FENA) – Nakon što su u prošlom kolu pobijedile ekipu Bugojna (67:49) i, ujedno, prekinule seriju poraza, košarkašice Jedinstva Piemonte s dosta optimizma očekuju sutrašnji susret protiv Livna.

Riječ je o odgođenoj utakmici 17. kola prvenstva BiH, koja nije odigrana u vrijeme velikih snježnih padavina, zbog čega Livnjanke nisu mogle doputovati u Tuzlu.

- Ekipu Livna ocjenjujem mladom i poletnom, uostalom, kakva je i naša, ali ne i bezazlenom na parketu. Vjerujem da imamo „mrvicu“ iskustva više od njih i da ćemo posao odraditi kako treba – kaže za Fenu trener Tuzlanki Mirza Oštraković.

U prvom dijelu sezone Livno je ubjedljivo porazilo Tuzlanke (74:55), pa iako utakmica ne rješava ništa bitno u finišu prvenstva, u taboru domaćina postoji dobra motivacija za revanš.

Oporavila se i u ekipu protiv Bugojna vratila mlada Naida Nurkić, dok ni na ovoj utakmici zbog povrede neće nastupiti kapitenica i najbolja igračica Jasmina Ahmetbegović.

- S obzirom na to da je skoro kraj prvenstva, odlučili smo da Ahmetbegović ne nastupi u preostale dvije utakmice. Ne želimo rizikovati novu povredu, a osim toga, ako ostale igračice odigraju kako mogu i znaju, možemo i bez nje doći do naše šeste pobjede – zaključio je Oštraković.

Utakmica Jedinstvo Piemonte – Livno igra se sutra od 19.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana