Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 15:31 |

Mušić se sastao sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić sastao se sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.

Kako je saopćeno, tokom sadržajnog sastanka razgovarano je o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u HNK i FBIH, sa posebnim osvrtom na Grad Mostar. Predsjedavajući Mušić je upoznao Ozkaptana kako je SDA opredijeljena da HNK bude stabilan kanton.

-Naši ministri u Vladi i zastupnici u Skupštini HNK čine sve kako bi životni parametri imali pozitivan progres. Sa radošću mogu konstatovati da u svom radu to i uspijevaju. Jasno je da postoje i poteškoće, ali se trudimo da odgovornim radom to prevaziđemo - rekao je Mušić.

Šef Ureda OSCE-a u Mostaru Ozkaptan upoznao je Mušića sa svojim prethodnim djelovanjem u Mostaru koje je u tadašnjem mandatu završeno 2003. godine, prvenstveno u segmentu ujedinjavanja policije HNK.

-Mostar je bio sjajno mjesto za život i to ponovo može biti. Uloga međunarodne zajednice se promijenila, ali jako bitno je vratiti ljudima koji ovdje žive nadu u bolju budućnost. Potrebno je održati izbore u Mostaru, naći način da se procesi pomjere u pozitivnom pravcu. Izborima u Mostaru bi se vratila demokratija, mogućnost investicija i i napravila pretpostavka za nove investicije i bolji život građana - naglasio je Ozkaptan.

Mušić i Ozkaptan su razgovarali i o drugim bitnim pitanjima u Mostaru, HNK ali i BiH. Od lokalnih tema Muzička škola u Mostaru je označena kao bitan projekt dalje integracije grada, dok je na nivo FBiH i BIH Zakon o igrama na sreću označen kao bitan segment čijim usvajanjem se može unaprijediti kvalitet života svih građana, saopćeno je iz Mušićevog ureda.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

OSCE BiH: Nema više vremena za gubljenje u provedbi reformi

Ambasadorica Savić: Ohrabrujuće poruke za BiH iz sjedišta OSCE-a

Dosljedna upotreba obavještajnih podataka u krivičnom postupku u fokusu OSCE-ove radionice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo