Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 14:51 |

Krsmanović: Pred svake izbore vlast u RS-u 'gradi' Buk Bijelu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27.marta (FENA) - Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović traži da se u Narodnoj skupštini RS-a usvoji zakon o amnestiji, ali i da se energetski sektor, posebno “Buk Bijela”, ne koriste u predizbornoj godini za prikupljanje političkih poena, budući da se ponavljaju tvrdnje o ulaganjima u ovoj oblasti uoči svakih izbora.

Tokom rasprave o predloženom programu rada entitetskog parlamenta u ovoj godini, Krsmanović traži objektivnu raspravu o odlasku ljudi iz RS-a, te mjerama koje treba usvojiti kako bi zadržali građani na ovom prostoru.

Poslanik SNSD-a Vanja Bajić rekao je da je opozicija odgovorna jer nije ispunjen programa rad u ovoj godini.

- Imali smo provokacije, zviždanje, a što je dovelo do pada realiziranih zakona, veoma često je dolazilo do povrede poslovnika, neuvažavanja i nismo izvršili program rada - rekao je Bajić.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak je odgovorio da nije opozicija kriva što je realizirano 50 posto plana rada entitetskog parlamenta u 2017.

-Smjenili ste glavnog revizora na silu, niste usvojili njegov izvještaj, usvojili ste budžet i nova zaduženja. Postupak opozicije nije vas spriječio u tom usvajanju, a nametnuli ste kršenja poslovnika i uveli ste policiju u Skupštinu - kazao je Glamočak.

Prijedlogom programa rada Narodne skupštine za ovu godinu predviđeno je razmatranje 85 nacrta i prijedloga zakona, te 62 tematske cjeline.

Ipak, poslanici sumnjaju da će plan biti realiziran zbog izborne godine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo