Najave     | 27.03.2018. 15:46 |

Vijeće ministara BiH sutra o Nacrt zakona o osiguranju depozita u bankama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Nacrt zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o napretku u implementaciji programa prekogranične/teritorijalne saradnje iz okvira IPA I i IPA II za 2017. godinu, kao i Informacije o primjeni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u periodu od 1. 7. do 31. 12. 2017. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt izmjene u Sporazumu između BiH i Evropske unije o sigurnosnim procedurama za razmjenu povjerljivih informacija.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Republike Srbije.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Informacija o pripremi Strateškog okvira za reformu javne uprave 2017. - 2022.; Informacija o konkurentnosti ekonomije u BiH; kao i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2017. godinu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana