Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.03.2018. 12:35 |

Preživjela žrtva Holokausta ubijena i zapaljena u svom stanu u Parizu

FENA Internet

PARIZ, 27. marta (FENA) – Dva muškarca su uhapšena u Francuskoj zbog ubistva žene koja je preživjela Holokaust, a sumnja se na zločin iz mržnje i antisemitizma, javili su pravosudni izvori, prenosi Reuters.

Mireille Knoll (85) je pronađena mrtva u svom stanu, više puta je ubodena, a stan joj je potom zapaljen. Predsjednik Emmanuel Macron je reagirao kazavši kako je odlučan da zaustavi antisemitizam u Francuskoj, gdje živi najveća jevrejska zajednica u Evropi.

Osumnjičeni su saslušani i bit će oputuženi za pokušaj ubistva zasnovan na pripadnost vjeri te pokušaj krađe, navedeno je.

Žrtva je tokom Drugog svjetskog rata u Parizu, kao djevojčica preživjela pokolj Jevreja. Njeno ubistvo je došlo samo dan nakon što je ubijena Sarah Halimi-Attal (65) također, kako se vjeruje, iz antisemitskih pobuda.

-Želim izraziti svoje emocije nakon strašnog zločina i potvrditi svoju predanost u borbi protiv mržnje i antisemitizma – rekao je Macron.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija (VIDEO)

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija

Macron uvjeren da će Francuska biti domaćin 'grandiozne' ceremonije otvaranja Olimpijade

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana