Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 12:57 |

Skupština KS-a 4. aprila o potvrđivanju Vlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) – Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja će odlukom Kolegija biti održana 4. aprila, bit će razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o pečatu KS, kao i zakona o dopuni Zakona o upotrebi grba i zastave KS te zakona o dopuni Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava, svi po hitnom postupku. Bit će razmatran i Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na nasljeđe i poklone.

Na dnevnom su pored ostalog i  Prijedlog odluke o izmjeni odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba KS za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz Press službe KS, na istoj sjednici bit će raspravljano i o izvještajima o radu Vlade KS za period od 1.januara do 31.decemnbra 2017. godine, o radu KJKP “Gras“ za 2016. godinu te o radu Odbora za žalbe javnosti za 2017. godinu.

U dnevni red sjednice uvrštena je i Informacija o počinjenim političkim ubistvima u Kantonu Sarajevo.

Zastupnicima će također biti dostavljena i te informacija privremenog upravitelja KJKP “Gras” o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju ovog preduzeća te Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija”.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'