Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 09:13 |

Usvojen Proračun Brčko distrikta BiH za 2018. godinu

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. ožujka (FENA) - Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su, na izvanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak, Proračun Brčko distrikta BiH u iznosu od 243,9 milijuna maraka.

- Usvojili smo Proračun sukladno Statutu i Poslovniku o radu Skupštine i, što je najbitnije, stigli smo usvojiti Proračun u zakonskom roku - izjavio je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Razmatranju i usvajanju Proračuna prethodilo je donošenje zaključka vezano za izostanak tri zastupnika iz reda hrvatskog naroda Ivana Krndelja, Peje Mendeša i Tomislava Stjepanovića, koji će biti objavljen u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade distrikta.

Skupština je zaključila da se pisana obavijest trojice zastupnika od 26. 3. 2018. godine, o njihovoj nenazočnosti na 8. izvanrednoj sjednici Skupštine smatra neosnovanom jer su nazočili drugom nastavku te sjednice koju su neopravdano tijekom rada napustili.

- Dolaskom na sjednicu i sudjelovanjem u raspravi sami su obezvrijedili svoja pismena obrazloženja i nakon ponovnog odlaska morali smo konstatirati da su neopravdano napustili sjednicu, jer nisu javili predsjedatelju Skupštine da napuštaju zasjedanje i da neće raditi - izjavio Kadrić.

Na sjednici je usvojena i odluka o visini stope poreza na nekretnine u iznosu od 0,05 posto na poreznu osnovicu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo