Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 19:04 |

Otac Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin ubijen

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 26.marta (FENA) – Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, tvrdi da je njegov sin ubijen i da će istrajati u dokazivanju, kako kaže, prave istine u ovom slučaju.

Na mirnom okupljanju oko 1.000 građana Banje Luke, koje je večeras održano u centru tog grada, Davor Dragičević je izrazio sumnju u policijsku verziju smrti Davora Dragičevića, po kojoj u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se radi o zadesnoj smrti.

- Nikoga ne optužujem, ali od Davidovih kolega niko nije došao da izjavi saučešće – rekao je Dragičević, navodeći da će narednih dana iznijeti još, kako je naveo, bitnih informacija do kojih je on došao.

Građani su došli na glavni banjalučki trg, te s upaljenim svijećama, stali uz roditelje. Među okupljenjima je bio i ministar sigurnosti Bih Dragan Mektić, koji je rekao da je došao da da podršku  ovom skupu

- Ovo postaje neprihvatljivo, da mladi ljudi gube živote u Banjoj Luci, pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve i to od strane policije - rekao je Mektić.

Okupljanje građana u centru Banje Luke je organizovano putem društvenih mreža, a najavljena su i za naredne dane.

Policija je danas saopćila da dosadašnja istraga ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesnoj smrti.

- On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno – rekao Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a.

Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Okupljeni ispred Suda BiH poručili, cilj protesta borba za istinu i pravdu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!