Kultura     | 26.03.2018. 12:42 |

Predstava 'Lakonoga u čarobnoj šumi' 6. aprila u BKC-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka na sceni JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" 6. aprila će premijerno biti izvedena predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi".

Predstavu je režirao i adaptirao Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, pauk Pepe.

Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović. Grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje predstave, Sanela Husić - Musabašić, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra.

Predstava se organizira u koprodukciji Udruženja "Fani" i Javne ustanove "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo". Producenti su Fahrudin Kučuk i Edin Kukavica, a projekt je podržala Gradska uprava Grada Sarajeva.

Ulaz na predstavu je besplatan (besplatne ulaznice se preuzimaju na blagajni BKC-a).

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da će ovo biti poučna predstava ne samo za djecu nego i odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu.

- Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom - kaže režiser Riad Ljutović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo