Servisne informacije     | 26.03.2018. 11:05 |

BIHAMK-Savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima na putevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine, savjetuje se opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

U brdsko-planinskim predelima moguće su slabije snježne padavine. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.  

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestima Gašnica i Bistrica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila. 

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!