Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 10:38 |

Kopić: Šatorović i Bajramović našim novcem rade protiv nas

FENA Saopćenje

TUZLA, 26. marta (FENA) - Predsjednik sindikata „Solidarnost“ iz Tuzle Sakib Kopić saopćio je da je šokiran objavljenim informacijama i dokazima da su čelnici Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH plaćali medijske tekstove protiv njega, ali da, kako navodi, nije iznenađen da Selvedin Šatorović i Ismet Bajramović pribjegavaju takvim metodama.

-Oni nisu time napali mene, nego sve radnike i časne sindikaliste. Oni su našim novcem radili protiv nas i sada i ranije. To je samo dodatni signal svima da se spriječi njihov pokušaj da ponovo preuzmu Savez samostalnih sindikata BiH i nastave koristiti naše resurse protiv radnika, a u svoju korist – navodi Kopić.  

Kako je saopćeno, naručivanje tekstova u nekim medijima pokazuje "nivo na koji su Šatorović i Bajramović pali u namjeri da zadrže privilegije".

-Plaćati nekom mediju da piše laži i diskreditira kolege čiji sindikati im uredno plaćaju članarinu je novo dno koje su oni pronašli. Nakon što su oteli stotine hiljada maraka, astronomske plaće, uništili sindikat i radnička prava, sada žele dokrajčiti sve radnike i dovesti nas poštene sindikaliste u poziciju iz koje nema izlaza. To je najbolji dokaz da su Bajramović i Šatorović lažni sindikalisti, a ustvari sluge vlasti jer su sindikalni pokret doveli na rub propasti – navodi u saopćenju predsjednik sindikata „Solidarnost“ Sakib Kopić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Njemački željeznički operater pogođen štrajkom pristao na 35-satnu radnu sedmicu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Sindikat BHRT-a - Ako se ne riješi stanje, pokrenut ćemo procedure za zaštitu prava uposlenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo