Sport     | 25.03.2018. 19:02 |

Mlade bh. nogometašice u finišu meča s Turskom ostale bez pobjede

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ugljeviku remizirala s Turskom sa 2:2 u susretu trećeg kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo za igračice do 17 godina.

BiH je povela u 2. minuti golom Fadile Mujkić, a prednost je udvostučila Đula Velagić u 18. minuti. Sigurnu prednost bh. nogometašice imale su do finiša, a u sudijskoj nadoknadi primaju dva gola i ostaju bez pobjede. 

Prvo je Ozturk u 81. minuti pogodila za smanjenje vodstva reprezentacije BiH, a ista igračica je tri minute kasnije postigla i drugi pogodak za konačnih 2:2.

U drugom meču grupe Poljska je u Etno selu Stanišići pobijedila Austriju sa 2:1.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ilija Lucić nije bio zadovoljan nakon utakmice.

- Teško je kada ostanete bez bodova na ovakav način. Htjeli smo taktičkim izmjenama da sačuvamo rezultat, ali smo pogriješili i nešto se poremetilo u igri. Djevojke su na ovom turniru dale ono što mogu. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, kasnije smo opet fizički pali. I iz ovoga moramo izvući pouke da se u budućnosti ne bi ponavljalo - rekao je Lucić.

Prvo mjesto u grupi 6 elitne runde kvalifikacija je osvojila Poljska sa devet bodova. Slijede je Austrija sa četiri, Turska sa dva i BiH s jednim bodom.

 

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta