Sport     | 23.03.2018. 21:16 |

Prosinečki: U nastavku priprema ćemo igrati bolje

FENA Saopćenje

SARAJEVO/RAZGRAD, 23. marta (FENA) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Razgradu savladala selekciju bugarske s 1:0, a selektor BiH Robert Prosinečki nakon meča je rekao da je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, te da će ekipa u nastavku priprema igrati bolje. 

- Kratko vrijeme smo zajedno, svega tri dana ali prvo poluvrijeme smo odigrali dobro. Napravili smo nekoliko grešaka zbog kojih su bugarski reprezentativci imali šanse, ali možemo prvim periodom igre biti zadovoljni. Nedostaje nam još malo upoznavanja i uigravanja i sve u svemu dobro je da smo pobijedili zbog samopouzdanja. Može bolje i vjerujem da ćemo u nastavku ovih priprema biti kvalitetniji nego danas - izjavio je Prosinečki. 

Na pitanje koje su dobre, a koje loše strane u igri našeg tima Prosinečki je rekao da je jedan period igre prikazao dobru igru bh. tima, ali da je bilo i grešaka koje su protivnika vraćale u igru, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

- Rotirali smo dosta igrača, većina ih je nastupila večeras. Bilo je tu dobrih stvari i u jednom periodu smo jako dobro igrali. Međutim pravili smo i greške kojim smo protivnika vraćali u igru i moramo popraviti te stvari. Bilo je perioda kada smo dobro držali loptu i kada bismo bilo šta napravili na sredini terena, dolazili smo u šanse. Griješili smo dosta u dodavanjima, poklanjali smo loptu protivniku i to ćemo ispraviti protiv Senegala - objasnio je selektor. 

Strijelac pobjedničkog gola Kenan Kodro zadovoljan je pobjedom. 

- Sretni smo, počeli smo jedan ciklus sa novim trenerom, dolaze i novi igrači. Prva pobjeda je uvijek važna, a drago mi je i zbog gola. Dobro je što smo pobijedili i idemo dalje. Uvijek dajem sve od sebe i danas je bilo sve uredu - rekao je Kodro. 

BiH će za četiri dana igrati novi prijateljski meč, koji će biti odigran u francuskom Le Havreu protiv selekcije Senegala. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Huseinbašić: Uz podršku navijača do uspjeha

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu (VIDEO)

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti