Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 23.03.2018. 20:34 |

Italijanski parlament se sastao, ali pregovori stranaka u blokadi

FENA Internet

RIM, 23. marta (FENA) – Italijanski parlament se prvi put sastao nakon izbora koji su održani početkom ovog mjeseca, ali niti jedna grupacija nema većinu, javlja Reuters.

Pregovori između stranaka su blokirani, a antiestablišmentski pokret Pet zvijezda koji je osvojio najviše glasova želi da predvodi vlast. Međutim, bivši premijer Silvio Berlusconi, i vođa koalicije desnog centra se ne slaže sa prijedlozima pokreta te je predložio Paolo Romanija za predsjednika parlamenta.

- Sve je izgledalo da ide u pravom pravcu, ali je odjednom Berlusconi zatražio da se sastanemo – rekao je čelnik pokreta Pet zvijezda Luigi Di Maio.

Izbor čelnika parlamenta prethodi formalnim pregovorima o formiranju vlasti i može biti signal kakva će koalicija biti formirana.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Benčić (Možemo!): Za sada nije bilo razgovora s drugim strankama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana