Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.03.2018. 18:22 |

Todorović: Pokušajmo do kraja napraviti rezultat

FENA

ZENICA, 23.marta (FENA) - Novom pobjedom u kvalifikacijskom ciklusu mlada U-21 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je i novo poglavlje za budućnost bh. nogometa.

Nakon dvije pobjede i treća je bila srećna utakmica za mlade 'zmajeve'.

“Ovo je za nas jedan veliki rezultat, jer smo znali da nas očekuje teška utakmica i dobra ekipa gostiju. Prvo poluvrijeme smo igrali u grču, ali smo nakon pauze podigli igru na viši nivo i napravili odličan pritisak. Dobra ubacivanja sa strane nismo  iskoristili, ali gol koji smo postigli uspjeli smo sačuvati do kraja susreta i ovo zaslužena pobjeda ovih mladića, kojima čestitam -  rekao je nakon meča selektor Vinko Marinović.

Njegovi igrači su u napadu imali 14 udaraca prema golu od koji je pet bilo u okviru gola, ali je samo jedna lopta završila u mreži, te uz sve 'mladi zmajevi' imali su pet kornera što matematički pokazuje koliko su bili bolja ekipa na terenu.

- Dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili, ali želimo pobjedu i protiv Lihtenštajna. Znamo da neće biti lako i sada svi igraju snažno protiv nas, ali vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i ne bojimo se nikoga”, istakao je Ermedin Demirović.

Talentirani 'zmaj' Darko Todorović  je dosada najzaslužniji što je bh. reprezentacija trenutno na vodećem mjestu kvalifikacijske grupe.

 - Ovom pobjedom smo učvrstili poziciju na tabeli, pokazali kvalitet i trebamo pokušati do kraja da napravimo rezultat, što nije nijedna generacija do sada nije - kazao je Todorović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Marinović: Ova tri boda puno nam znače

Marinović preuzima banjalučki Borac

Marinović: Njemačka je među dvije najbolje mlade evropske selekcije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana