Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 16:30 |

Gradonačelnik Milić razgovarao sa srednjoškolcima

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. ožujka (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je u petak sa srednjoškolcima, nastavnicima, pedagozima i predstavnicima Pedagoške institucije na okruglom stolu održanom u Tehničkoj školi u Brčkom u okviru projekta "Ja građanin".

Tema okruglog stola bila je reforma obrazovanja u Brčko distriktu BiH, odnosno prijedlozi izmjena koji su nastali kao zaključci anketa i analiza koje su učenici Tehničke škole proveli.

Riječ je o promjeni početka nastave, zatim duljine školskoga sata, duljim odmorima, mogućnosti izbora predmeta, načinu ocjenjivanja, suvremenijim nastavnim sredstvima, promjenama nastavnog plana i programa, edukaciji profesora i slično.

 Učenici su istaknuli kako je u obrazovanje potrebno uvesti izmjene što se tiče kvalitete nastave i skrenuli pozornost na neophodnost informatičkog opismenjavanja profesora, kao i njihove veće kreativnosti te upotrebe novih modela nastave, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

 Gradonačelnik Siniša Milić pohvalio je, u interaktivnom razgovoru s učenicima, njihov aktivizam, ali i upozorio da se velike izmjene, posebice u tako važnoj i osjetljivoj oblasti kao što je obrazovanje, ne mogu prepustiti samo pojedincima.

 "U takve izmjene neophodno je uključiti sve dijelove naše društvene zajednice koji imaju interes za ovu oblast jer smo svjedoci pojedinih reformi, poput bolonje, koje nisu dale dovoljno dobre rezultate. Međutim, ovakvi razgovori najbolji su način da počnemo mijenjati nešto u korist i vas, učenika, roditelja ali i nastavnika", dodao je gradonačelnik Milić.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

Salzburg bi mogao dobiti komunističkog gradonačelnika zbog ekstremno visokih troškova stanovanja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom