Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.03.2018. 14:41 |

Latifagić: Pobjeda protiv Vogošće je imperativ

FENA

TUZLA, 23. marta (FENA) - Košarkaši OKK Slobode sutra u 3. kolu Lige za opstanak igraju izuzetno važan susret protiv Vogošće.

Iako su protiv Vogošćana u prvom dijelu prvenstva ostvarili obje pobjede, prvu sa +40 poena (107:67), a drugu u Mejdanu jedva sa dva poena razlike (90:88), u taboru Tuzlaka ovaj susret ocjenjuju jednim od najtežih u preostalom dijelu Lige za opstanak.

- Trenutno su jedan od najkvalitetnijih sastava u našoj ligi, nezgodna su, trkačka ekipa, sa nekoliko dobrih individualaca - rekao je na konferenciji za novinare Adnan Žunić, pomoćni trener Slobode.

Rekao je da su svi igrači na raspolaganju, pa i Amerikanac Joseph Taylor, koji je „preskočio“ utakmicu protiv Mladosti u Mrkonjić-Gradu. Tuzlaci nemaju veliki izbor centara, pa su prinuđeni progledati Tayloru kroz prste zbog nediscipline, a sutra im je itekako potreban.

- Igrat ćemo s imperativom pobjede. Svjesni smo da u Mejdanu ne smijemo gubiti bodove, pa protiv Vogošće očekujemo pobjedu. Imaju dva dobra Amerikanca koji su se dobro uklopili u ekipu i čak donijeli prevagu na nekoliko utakmica. Očekujem podršku publike, a uime svih igrača mogu obećati angažman na visokom nivou - izjavio je košarkaš Enes Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda - Vogošća igra se sutra od 19.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta