Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 14:57 |

Opću bolnicu posjetio dogradonačelnik Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić posjetio je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i u razgovoru s direktorom te zdravstvene ustanove Zlatkom Kravićem informirao se o aktuelnoj situaciji u oblasti zdravstva.

Dogradonačelnika Trivića informirao je o koracima koje poduzima na putu da Opća bolnica postane kantonalna, te da je "u ovom trenutku neophodna podrška i pomoć u nastajanju da se u bolnici otvori odjeljenje pedijatrije“.

- Opća bolnica i po zakonu treba da ima takav odjel, čime će steći uvjete da postane kantonalna. Međutim, za formiranje i adaptaciju takvog odjela potrebna su znatna novčana sredstva i kadar – navode iz Opće bolnice.

Podsjetio je da je ta ustanova u procesu akreditacije za kvalitet, što će doprinijeti podizanju nivoa usluga. Naglasio je da uz kvalitetan i stručan kadar te nabavku nedostajuće oprema, ta bolnica postaje efikasna i moderna medicinska ustanova.

Dogradonačelnik Trivić je, s pozicije koju obavlja, obećao maksimalnu podršku u realizaciji te ideje i uspostavljanja pedijatrije u Općoj bolnici.

Naglasio je da Opća bolnica ima odlično medicinsko osoblje, koje krasi profesionalizam i ljubaznost. Tokom posjete, direktoru Kraviću uručio je svoj autorski prilog iz ratnog perioda Sarajeva.

- Radi se o dječaku Adelu Memiševiću, koji je tokom opsade glavnog bh. grada 1992. godine bio teško ranjen. Doživio je kliničku smrt i ljekari ove bolnice su mu spasili život. Potresna priča o ranjenom dječaku mnogo godina kasnije dobila je i nastavak u kojem Adel (iako u invalidskim kolicima) iznosi sjećanja i zapažanja na taj period - navode iz Opće bolnice.

Direktor Kravić sudionik je ratnih dešavanja u opkoljenom Sarajevu gdje je radio kao hirurg u dobrinjskoj bolnici i na terenu, a danas se prisjetio tog perioda i teških uslova rada i rekao da će Trivićeva priča upotpuniti ratnu arhivu Opće bolnice.

Milan Trivić inače novinar i ratni reporter bilježio je kamerom strahote koje su zadesile građane Sarajeva od 92 - 95 godine, posebno u naselju Dobrinja. Novinarskim poslom nastavio se baviti i u poratnom periodu sve do imenovanja na funkciju dogradonačelnika, gdje svojim doprinosom nastoji pomoći da Sarajevo bude još bolje mjesto za život svih građana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambulanta za terapiju bola Opće bolnice olakšava pacijentima terete hronične boli

Opća bolnica - Nakon pet godina u kolicima, pacijent napravio prve korake

U Općoj bolnici zvanično otvorena ambulanta za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo