Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 10:37 |

Hamza: Nisu zabilježene štete na zelenilu, radnici 'Parka' u pripravnosti

FENA

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Uposlenici preduzeća "Park" jučer su do ponoći radili na održavanju zelenih površina i čišćenju snijega s krošnji stabala, parkovskih staza, stepeništa kao i platoa koji prolaze kroz zelene površine u Sarajevu.

Nakon što su jučer u poslijepodnevnim satima padavine intenzivirane, cilj je bio da se spriječi lomljenje mladih sadnica stabala i ukrasnog grmlja.

Stručna saradnica za informisanje KJKP "Park" Aldijana Hamza kazala je za Fenu da radnici koji rade na održavanju zelenih površina na području šest općina, tokom sniježnih padavina ustvari postaju zimska služba, potpomognuta kompletnom mehanizacijom preduzeća.

- Jučer je naš radni dan trajao otprilike do ponoći. Svi radnici su bili na terenu i radili do iza ponoći na rasterećivanju krošnji kako bi spriječili lomljenje. Nisu zabilježene štete na zelenilu a ujedno smo čistili snijeg s parkovskih staza, stepeništa i platoa koji prolaze kroz zelene površine. Bez obzira što su radili sinoć do kasno, naši ljudi su jutros ponovo na terenu i rade iste poslove - rekla je Hamza.

Dodala je da je upućen apel građanima za danas i večeras da ako se sniježne padavine nastave, da pomognu u čišćenju snijega sa mladih sadnica, očiste ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, te da vode računa gdje parkiraju svoje automobile.

Što se tiče Pionirske doline, Hamza ističe da je i ona sinoć bila u istom statusu kao i druge zelene površine, možda čak i prioritetnija.

- Cilj je bio osigurati efikasno grijanje, posebno za životinje koje ne potiču s ovih prostora nego iz toplijih krajeva. Sve životinje su dobro, imaju dovoljne količine hrane. Pionirska je ponovo jutros otvorena. Želim naglasiti da naši radnici koji rade na dva rasadnika u Sokolović koloniji i Nedžarićima su također sinoć imali radnu noć. Štitili su staklenik i plastenik iz posebnog razloga zbog sezonskog cvijeća koje u maju planiramo saditi na zelene površine - poručila je Hamza.

Radnici "Parka" će danas i večeras biti u pripravnosti u skladu s vremenskim prilikama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sarajevski aerodrom - Zimska služba prati situaciju na terenu i obavlja svoj dio posla

Bivša južnokorejska predsjednica Park Geun-hye oslobođena iz zatvora

Ekološkom akcijom u Sarajevu obilježen Svjetski dan čišćenja

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije