Kultura     | 23.03.2018. 09:22 |

Veterinarski fakultet otvara prvu stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Veterinarski fakultet u Sarajevu iduće sedmice otvoriti će prvu bosanskohercegovačku stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce.

Kako je istaknuo za Fenu dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, ta obrazovna institucija otvaranjem takve ordinacije svojim dodiplomcima i postdiplomcima, od sada, nudi novi vid edukacije, a to je oblast veterinarske stomatologije.

- Educirali smo kadrove i vlastitim naporima, u sklopu klinika Fakulteta, stvorili savremenu specijalističku veterinarsku stomatološku ordinaciju. To znači, potpuna stomatološka usluga od ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, te endodontološko liječenje zuba, pa sve do liječenja parodontalnih bolesti i stomatitisa - kaže Fejzić.

Dodao je da će se, uz opću anesteziju, operacije raditi savremenim dijagnostičkim metodama, a stanje zuba prije i poslije zahvata procijenjivat će se radioviziografijom (RVG metoda).

Početak rada ordinacije planiran je za 27. mart.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počela s radom stomatološka klinika za male kućne ljubimce

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'