Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 22.03.2018. 19:36 |

Dervišević: Predviđam finale Sloboda – Ilijaš!

FENA

TUZLA, 22. marta (FENA) – Prošle godine im je elitno društvo bh. odbojkaša izmaklo u dvomeču s ekipom 7 Lukavac. Ove sezone Superliga je podijeljena u dvije grupe i uveden je play-off za prvaka i novog člana Premijer lige BiH.

Odbojkaši tuzlanske Slobode u polufinalu play-offa startuju kao drugoplasirana ekipa grupe Sjever, iza Bosne iz Kalesije, ali su uvjereni da će im umjesto druga prilika biti sretna.

U dvorani Mejdan Sloboda dočekuje u nedjelju prvoplasiranu ekipu grupe Jug Superlige FBiH, ekipu sarajevske Bosne, dok u drugom polufinalu igraju Ilijaš i Bosna (Kalesija).

- Ekipa Bosne prošlogodišnji je premijerligaš što govori o njihovoj snazi. U ekipi igraju iskusni igrači, sa dugogodišnjim iskustvom nastupa u Premijer ligi. Ne bih izdvajao niti jednog pojedinca, jer ovo će biti natjecanje iskustva protiv mladosti. Mi se nadamo da će naša mladost  pobijediti – izjavio je Feni Armin Dervišević, trener i igrač Slobode.

U taboru Tuzlaka ne manjka optimizma, a nadaju se i velikoj podršci navijača u dvorani Mejdan.

- Stanje u našoj ekipi je odlično, bez povrijeđenih igrača, tako da u lijepom raspoloženju dočekujemo sportske rivale. Kao pun pogodak pokazalo se uvođenje u susretu protiv Galeba u Brčkom nekoliko juniora što nam je produžilo klupu. Od svih igrača očekujem puni doprinos u narednim utakmicama play-offa – ističe „coach“ Slobode.

U prvoj utakmici očekuje pobjedu protiv Bosne, ali dodaje da se igra i uzvrat, te snage treba rasporediti na obje utakmice.

- U oba susreta moramo biti bolji, finale nam je cilj, a očekujem da će se za prvaka Superlige FBiH i novog premijerligaša boriti Sloboda i Ilijaš – zaključio je Dervišević.

Prva utakmica play-offa Sloboda – Bosna (S) igra se u dvorani Mejdan u nedjelju od 18.00 sati. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana