Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 19:08 |

Vitez domaćin sedme debate o ulozi lokalne zajednice u EU integracijama

FENA Saopćenje

VITEZ, 22. ožujka (FENA) - Šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark nastavlja s posjetima općinama i gradovima u BiH u kojima se održavaju javne debate o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, u okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu".

Sedma javna debata održat će se u Vitezu u petak, 23. ožujka, u kongresnoj dvorani hotela "Central" s početkom u 12 sati.

Na debati će govoriti i veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, te brojni domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažirani na projektu.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojemu će izlagati predstavnici projekata koje financira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: ProLocal - Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH koji financiraju EU i njemačka vlada, a provodi GIZ, te ReLOaD – Regionalni projekt lokalne demokracije u zapadnom Balkanu kojeg financira EU, a provodi UNDP.

Izjave za medije predviđene su u 11:30 sati, a mediji se pozivaju i da zabilježe otvaranje debate i uvodne napomene veleposlanika.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sedić i Badnjević o razmjeni podataka i stvaranju uslova za efikasnije ostvarenje prava građana

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Grlić Radman očekuje ubrzavanje europskog puta BiH i konstrukivan odnos političara

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom