Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 11:50 |

U Brčkom na snazi redovite mjere obrane od poplava

FENA Saopćenje

BRČKO, 22. ožujka (FENA) - U Brčko distriktu trenutno su na snazi redovite mjere obrane od poplava.

Prema izvješću Odjela za javnu sigurnost, vodostaj rijeke Save 22. 3. 2018. godine u 8 sati iznosio je 691 cm na mjernoj stanici Šamac. U Brčkom je na snazi Odluka o proglašenju redovitih mjera obrane od poplava, dok se izvanredne mjere proglašavaju kada Sava dostigne razinu od 700 cm, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Što se tiče gornjih tokova rijeka na teritoriju Brčko distrikta BiH (Brka i Tinja) trenutačno nema problema s vodostajima. Stanje na klizištima se prati i nije bilo bitnih pomicanja tla ni ugrožavanja stambenih jedinica i infrastrukturnih objekata, izuzev odrona na lokaciji Tvornice vode na Plazuljama, navodi se u priopćenju.

U posljednjih nekoliko dana, na području Distrikta došlo je do plavljenja stambenih objekata na nekoliko lokacija i to: Burića Brdo, Kolobara, Rosulje i Srpska Varoš.

Poplavljena je pristupna cesta za 15 stambenih objekata u Goricama u zaselku Tinjaši te cesta prema zaselku Drenova u Marković Polju.

Obilaskom terena i praćenjem vodostaja rijeke Save uočeno je da dolazi do plavljenja poljoprivrednih parcela u mjesnoj zajednici Krepšić, gdje je na nekoliko kućanstava poplavljeno nekoliko objekata za smještaj stoke.

Odjel za javnu sigurnost u suradnji s Odjelom za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo u stalnoj je komunikaciji s građanima i proveo je niz intervencija. Nadležne službe u stalnom su dežurstvu, obilaze teren, a u aktivnosti su uključene i nevladine organizacije.

Vlada Brčko distrikta BiH zaključila je da svi odjeli budu u stanju pripravnosti te apelirala na građane u ugroženim područjima da poduzmu preventivne mjere zaštite i spašavanja osobnih materijalnih dobara, vrijednih stvari i stoke, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu