Kultura     | 22.03.2018. 10:45 |

Promocija knjige 'Od erosa do polemosa' u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. marta (FENA) - Promocija knjige Nerzuka Ćurka "Od erosa do polemosa", u izdanju Buybookove biblioteke Memorija, bit će upriličena u Mostaru, u petak, 23. marta, u kongresnoj dvorani Hotela "Bristol", s početkom u 19 sati.

Knjiga objedinjuje 23 intervjua koje je profesor Ćurak dao domaćim i regionalnim medijima u periodu od 2004. do 2017. godine.

"Od erosa do polemosa" u najkraćem je hronologija tavorenja u bosanskohercegovačkom društvenom obruču, omeđenom etnonacionalnim politikama i izostancima volje da se postojeće (ne)prilike promijene.

"Kada bismo izbrisali datume kada su intervjui davani, bilo bi gotovo potpuno svejedno kojim bismo redom odlučili da ih čitamo. To je skup istih strukturnih problema koji generiraju identične obrasce političkog djelovanja uz katkad slabiju ili katkad jaču radikalnu verbalnu mobilizacijsku ornamentiku", piše profesor Asim Mujkić u predgovoru knjige.

O knjizi će, uz autora, govoriti prof. dr. Esad Bajtal i prof. dr. Asim Mujkić, a organizatori promocije su Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Predstavljena knjiga 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo