Najave     | 22.03.2018. 10:31 |

U Tuzli okrugli sto 'Uloga žena u međureligijskom dijalogu'

FENA Saopćenje

TUZLA, 22. marta (FENA) - Međureligijsko vijeće u BiH i Odbor za međureligijsku saradnju Tuzla organizuju danas okrugli sto „Uloga žena u međureligijskom dijalogu“ koji će biti održan, s početkom u 17.00 sati, u Islamskom kulturnom centru Tušanj u Tuzli.

Rad Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini (MRV) prepoznat je kao uspješan model djelovanja na polju međureligijskog dijaloga.

Poznato je i da u okviru Međureligijskog vijeća djeluje Mreža vjernica, čije su aktivnosti, poput, u skorije vrijeme, predstave „Sedam“, poznate i široj javnosti. Doprinos vjernica međureligijskom dijalogu očituje se kroz spomenutu aktivnost, ali i kroz druge načine djelovanja, o kojima će biti riječi na ovom okruglom stolu.

Iskustva Mreže vjernica MRV-a na ovom događaju predstavit će Marica Vikić, dok će izvršna sekretarka MRV-a u BiH Olivera Jovanović voditi diskusiju o ulozi žena u međureligijskom dijalogu u BiH.

Budući da se događaj organizira u okviru projekta „Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH“ (SID), koji obuhvata i male grantove za jačanje međureligijskog dijaloga, ovom prilikom će se predstaviti i ova mogućnost za žene da doprinesu međureligijskom dijalogu i saradnji, saopćeno je iz CRS-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena pogibija -izraelsko-njemačke državljanke tokom Hamasove otmice

U Švedskoj optužena žena jer je regrutovala sina kao borca u Siriji

U stanu u Splitu pronađena ubijena žena, uhićen muškarac zatečen u stanu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo