Ekonomija     | 22.03.2018. 10:02 |

Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu

FENA Saopćenje

TUZLA, 22. marta (FENA) - Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

Кonferencija je okupila oko sto poduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Značaj projekta prepoznali su predstavnici izvršne vlasti i institucija, među kojima su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Beogradu, koji su i domaćini konferencije, a predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom skupu su ministrica okoliša i turizma FBiH i ministar Gluhić.

Turizam je u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, te je cilj konferencije bio okupiti privatne kompanije i poduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmijene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore.

Također, namjera je sagledati aktuelno stanje, mogućnosti, primjere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i prijedloge za unapređenje turizma u državama učesnicima, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'