Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 21.03.2018. 21:17 |

Johnson: Putin će iskoristiti Mundijal, kao što je Hitler olimpijske igre 1936.

FENA

LONDON, 21. marta (FENA) – Putin će korisiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji kao predstavu za javnost, baš kao što je to činio Hitler sa olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, složio se britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson, prenosi BBC.

On je rekao da je zastupnik Ian Austin potpuno u pravu kada kaže da Putin želi ispolirati „brutalni i korumpirani režim“.

Johnson je rekao da će imati hitne razgovore sa Rusijom u vezi sa sigurnošću navijača. Portparol ruskog ministarstva vanjskih poslova je na to odgovorio kazavši kako je britanski šef diplomatije zatrovan mržnjom.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je navelo kako će dati detaljne instrukcije svojim navijačima, a ranije je donesena odluka da njihov broj bude dodatno ograničen.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Finska traži evropsku pomoć u sprječavanju priliva migranata preko ruske granice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana