Sport     | 21.03.2018. 19:42 |

Rasprava bh. poslanika o dopuni Zakona o sportu

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrali su danas na sjednici negativno mišljenje nadležne komisije u vezi s dopunama Zakona o sportu predloženih od poslanika Saveza za bolju budućnost (SBB) Mirsada Đonlagića.

Tim zakonom se utvrđuju obaveze Ministarstva civilnih poslova BiH u finansiranju državnih reprezentacija i uspješnih pojedinaca, dok se potrebe nižeg stepena organiziranja poput klubova usmjeravaju na sufinansiranje drugih nivoa institucija i nadležnosti.

Zbog takvog obrazloženja zakona poslanik Demokratske fronte (DF) Damir Bećirović je ocijenio da se time uništava sport na klupskom nivou te je predložio da se donese poseban zakon o finansiranju državnih selekcija.

Za poslanicu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dušanka Majkić zakon je protivan poreznoj politici koja je u nadležnosti Republike Srpske te je najavila da ga taj klub neće podržati.

Rasprave nije bilo o Informaciji Vijeća ministara BiH o provođenju hitnih mjera i mogućnosti BiH o pitanju izbjegličke krize i priliva migranata u BiH koju je predložio poslanik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu