Servisne informacije     | 21.03.2018. 16:47 |

Zbog snijega i vjetra obustavljen saobraćaj na putu Rakitno-Blidinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Normalizovano je saobraćanje teretnih vozila na magistralnom putu  M-17 Konjic - Sarajevo na dionici Podorašac - Ivan-sedlo.

Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na putevima na širem području Romanije. 

Zbog intenzivnih snježnih padavina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Rakitno - Blidinje.  

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Gorica-Studenci i Stolac-Neum. 

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila. 

Zbog nešto nižih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za sutra ujutro (22.03.) od 05.00 sati, najavljen je početak sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac - Stup. Za vrijeme radova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom