Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 17:10 |

Crveni križ ugroženima u USK podijelio hranu, gumene čizme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.marta (FENA) - Usljed snježnih padavina a zatim i poplave zbog topljenja snijega i izlijevanja Une i Sane iz svojih korita, kao i pritoka, Crveni križ Unsko-sanskog kantona u suradnji sa općinskim organizacijama Crvenog križa uputio je pomoć ugroženom stanovništvu.

Podjeljeno je 365 paketa hrane, 50 pari gumenih čizmama, 50 komada ćebadi.

Crveni križ grada Bihaća starim i socijalno ugroženim kontinuirano dijeli tople obroke, navodi se u saopćenju iz Crvenog križa USK.

Angažirano je 110 volontera, koji su čistili snijeg, prilazne puteve za stare i iznemogle osobe do njihovih kuća, dijele pakete hrane, higijene i vode, čizme i ćebad.

Crveni križ USK zajedno sa svojom strukturom je reagovao zajedno sa Civilnom zaštitom i stavio svoje kapacitete, ljudske i materijalne na raspolaganje u slučaju potrebe, te je još uvijek u pripravnosti.

Crveni križ Federacije BiH je u saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa BiH  dostavio urgentnu humanitarnu pomoć (pakete higijene, gumene čizme, ćebad i podmetače).

Volonteri Crvenog križa grada Bihaća konstantno su na terenu gdje pomažu u ispumpavanju vode iz domaćinstava, postavljaju isušivače u prostorije te dostavljaju prehrambene i higijenske pakete porodicama do kojih je nemoguće doći cestom (naselje Klokot).

Crveni križ općine Orašje je dostavio u Crveni križ grada Bihaća materijalno tehnička sredstva: isušivače, pumpe za izbacivanje vode, agregat, usisivač za mokro usisavanje, tablete za pročišćavanje vode, baterijske lampe, gumene čizme, prsluke, te plastične vreće za pitku vodu.

Crveni križ Brčko Distrikta je Crvenom križu Unsko-sanskog kantona dostavio isušivače, gumene čizme, ćebad, hirurške maske, vreće za smeće, higijenu, svijeće, papirnate ubruse.

Crveni križ Federacije BiH svakodnevno prati izvještavanja sa terena i situaciju oko vodostaja rijeka, te je spreman reagovati i pomoći ugroženom stanovništvu u okviru svog mandata i u saradnji sa organima Civilne zaštite, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'