Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 16:13 |

Minasi: Podrška Italije euroatlantskim integracijama BiH i modernizaciji OS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA)- Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije general Claudio Graziano danas se u pratnji italijanskog ambasadora u BiH Nicole Minasija susreo sa ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH generalmajorom Senadom Mašovićem. 

- U toku susreta sa ministricom Pendeš i generalmajorom Mašovićem, general Graziano je potvrdio postojanje jake podrške Italije euroatlanskim integracijama Bosne i Hercegovine, kao i želju za nastavkom odlične  bilateralne saradnje u oblasti odbrane, doprinose dodatnoj obuci i modernizaciji OSBiH - izjavio je ambasador Minasi tim povodom.

Istaknuo je da su euroatlanske integracije zemlje najbolji odgovor na potrebu za razvojem i stabilnošću Bosne i Hercegovine.

- Italija je uz Bosnu i Hercegovinu i na planu sigurnosti i spremna je da ponudi pripadnicima OSBiH mogućnost edukacije i zajedničkog učešća u misijama u inostranstvu. Uopšte, i na vojnom planu Italija smatra Bosnu i Hercegovinu strateškom državom na Balkanu - poručio je ambasador Minasi.

U toku razgovora, general Graziano je istakao proces evroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine, koji je Italija spremna da podrži dodatnim bilateralnim programima, saopćeno je iz Amabasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, general Graziano je s ministricom Pendeš i generalmajorom Mašovićem razmotrio trenutnu situaciju u smislu saradnje u oblasti pitanja odbrane kao i dodatne mogućnosti doprinosa modernizaciji OSBiH, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'