Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 21.03.2018. 15:56 |

Turska i SAD dostigli stepen razumijevanja o sirijskom sjeveru, ali ne i dogovor

FENA Internet

ANKARA, 21. marta (FENA) – Turska i Sjedinjene Države su dostigli stepen razumijevanja, ali ne i dogovor u vezi sa stabilizacijom sirijskog grada Manbija i drugih područja pod kontrolom kurdskih snaga, rekao je turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu, prenosi Reuters.

Turske snage su zauzele grad Afrin, a ranije je najavljeno da će nastaviti operacije prema drugom gradu u području Manbiju, gdje su smještene i američke vojne snage. Eventualni nastavak turskih operacija prema tom gradu, mogao bi dovesti do rizika konfrontiranja snaga dvije države koje su dugoročni saveznici u NATO-u i kroz bilateralne sporazume.

Cavusolu je rekao da nisu tačne informacije da je konačni dogovor postignut u vezi s Manbijom.

- Razumjeli smo se da se Manbij i područje istočno od Eufrata mora stabilzirati, a nismo postigli nikakav sporazum - precizirao je.

Rekao je da će se kurdske snage povući iz tog grada, ali da to nije dovoljno, jer Turska želi dugoročno rješenje za stabilnost i sigurnost regije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta