Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 16:07 |

Cazin partner u projektu RENEW HEAT

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.marta (FENA) - „Zajednice koje se griju na obnovljiv izvor energije“ – Renew heat zajednički je projekt Grada Cazina, Karlovačke županije, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona.

Finansira se iz programa Evropske unije Interreg IPA CBC Hrvatska-BiH-Crna Gora, te dijelom sredstvima lokalnih zajednica, prenosi RTV Cazin.

U okviru projekta, u objektu Sportske dvorane u Cazinu bit će izgrađen sistem grijanja na pelet a u objektu Kulturnog centra izvršena rekonstrukcija sistema za grijanje koja podrazumijeva zamjenu kotla na lož ulje sa kotlom na pelet.

Ukupna vrijednost predviđenih radova iznosi 362.656 KM, a nakon okončane procedure javnih nabavki danas je u Kabinetu gradonačelnika potpisan ugovor sa izvođačem radova, preduzećem „Dola“.

Tom prilikom gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, istakao je kako se radi o iznimno bitnom  i višestruko značajnom projektu.

- Mi ćemo u naredna dva mjeseca riješiti pitanje grijanja u Sportskoj dvorani i peć za grijanje u Kulturnom centru. Značaj projekta je svakako i u tome da smo dio IPA projekta Evropske unije,  prvi u Unsko- sanskom kantonu, tako  da je to jedno vrijedno iskustvo koje će nam sigurno koristiti u pristupu drugim sličnim projektima u budućnosti - naglasio je Ogrešević.

Za Sportsku dvoranu Cazin projekt je od posebnog značaja jer će njime biti riješen najveći problem u ovoj ustanovi, a time otvorene nove mogućnosti za kvalitetnije bavljenje sportom i organizaciju sportskih sadržaja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Akcija šišanja i darivanja kose u srijedu Cazinu, za Projekt 'Moja kosa tvoja kosa'

Bećirović u Cazinu: Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje

Stari grad Ostrožac sa tri historijske epohe privlači turiste iz cijele BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana