Ekonomija     | 21.03.2018. 15:54 |

Predstavnici Privredne komore FBiH na konferenciji IME 2018. u Frankfurtu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Predstavnici Privredne komora Federacije BiH (PKFBiH) učestvuju na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji Investment Management Exhibition (IME) koja se održava u Frankfurtu 20. i 21. marta. 

Na konferenciji učestvuju predstavnici privrednih komora, investicijskih agencija kao i nadležnih državnih institucija zemalja centralne i jugoistočne Evrope, Austrije i Njemačke.

Predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić održao je prezentaciju o temi "Doing business in Bosnia and Herzegovina" ističući komparativne prednosti koje imaju članice komore i koje svoj razvoj trasiraju kroz aktivno učešće u strukovnim udruženjima. Također, učesnici konferencije imali su priliku upoznati se s primjerima dobre prakse najznačajnijih stranih i domaćih investicija u BiH.

Posebna pažnja na konferenciji posvećena je budućnosti izvozno orjentisanih industrija i mogućnosti podizanja proizvodnih pogona kroz lance industrijskih zona na postojećim i budućim transportnim koridorima. 

Pravovremena i redovna razmjena informacija o postojećim i budućim atraktivnim industrijskim zonama, kako je istaknuto, može unaprijediti razvojne planove nadležnih institucija stvarajući tako preduslove da se čitav region odmakne od tržišta jeftine radne snage i srednjeg tehnološkog nivoa ka tržištu višeg tehnološkog nivoa, saopćeno je iz PKFBiH. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'