Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 21.03.2018. 15:21 |

Džeko: Dobro će nam doći ove utakmice da se uigramo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, uoči prvog treninga našeg tima u Bugarskoj, kazao je da je svaka prijateljska utakmica bitna kako za ekipu tako i za trenera.

- Zvanično smo počeli već u januaru, gdje su bili sve novi igrači, a neki od njih su i sada tu sa nama. Ipak, možemo reći da je ovo prvo okupljanje gdje smo svi zajedno i svaka prijateljska utakmica je mnogo bitna prije svega zbog ekipe, novog trenera, da se uigramo i da vidimo šta novi trener želi od nas. Sigurno da će nam ovih nekoliko prijateljskih utakmica kao i Liga nacija dobro doći da se uigramo i spremimo za kvalifikacije - rekao je Džeko.

Napomenuo je i da će od večeras biti jasnije šta je to što će selektor zahtijevati od njih.

- Tek smo se upoznali, nismo imali još nijedan trening tako da ne znamo šta tačno selektor želi, ali s obzirom na to kakav je on igrač bio da se naslutiti. Večeras imamo prvi trening i tada zvanično počinje sve ostalo na terenu - dodao je.

Na pitanje koliko je bitno da igrači igraju u svojim klubovima odgovorio je da kontinuitet doprinosi formi.

- Ima puno utakmica tokom sezone i najbitnije je da svi dođemo zdravi jer nismo jedna od onih velikih reprezentacija koja ima previše izbora, tako da je svaki igrač bitan - zaključio je Džeko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Petrović pred finale Kupa: Bio bih najsretniji čovjek kada bih podigao pehar

Marinović: Uvjeren sam da će publika uživati ​​u finalnim mečevima Kupa BiH

Borac s igračem više pobijedio GOŠK

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije