Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 14:31 |

Vlada Brčko distrikta usvojila plan upisa učenika u srednje škole

FENA Saopćenje

BRČKO, 21. ožujka (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na svojoj redovitoj sjednice Prijedlog odluke o broju učenika za upis u srednje škole Brčko distrikta BiH za školsku 2018./2019. godinu.

Po riječima predstojnika Odjela za obrazovanje Senada Osmanovića, u četiri brčanske srednje škole planirano je upisati 43 razredna odjela koja bi brojala po 20 učenika, što je ukupno oko 860 učenika.

Riječ je o četiri odjela općeg smjera Gimnazije i po jedan odjel društveno-jezičnog i računarsko-informatičkog smjera. U ekonomskoj školi planirano je 11 odjela, tehničkoj 15 odjela te u poljoprivrednoj i medicinskoj školi 11 odjela, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Osmanović je kazao kako ove godine veći broj osnovaca završava školu, tako da će biti upisano više odjela srednjih škola.

- Iz osnovnih škola izlazi nešto više od 700 učenika, svake godine iz drugih općina u našem gradu srednju školu upiše se oko 120 učenika, a postoje i oni koji ponavljaju razrede. Osigurali smo uvjete da nijedan učenik nema problema s upisom - istaknuo je Osmanović.

Dodao je kako u Brčkom od prošle godine nema smanjenja broja učenika.

- Prvašića će biti više nego prošle godine tako da, što se toga tiče, možemo biti zadovoljni. Prilikom izrade plana upisa konzultirali smo i Sindikat i Udrugu poslodavaca i ovo što je Vlada danas usvojila na jedan je način i izraz njihovih želja - istaknuo je Osmanović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brčko distrikt - U toku Javni poziv za stambeno zbrinjavanje Roma

Sve više škola zabranjuje korištenje mobitela, no hoće li doći do potpune zabrane u FBiH

U nekoliko škola na području KS dojave o postavljenim bombama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu